dijous, 17 de setembre del 2009

Presentació

Esquirols (Osona-Bages 1973-1985) fou un grup de cançó que va néixer treballant un estil proper al folk i amb una evolució que els portà a prop de la cançó d’autor: crítics i compromesos amb el país, la seva gent i la seva evolució com a poble.
Amb 6 llarga-durada editats –Cants al vent (1973), Fent Camí (1975), Colze amb Colze (1976), Licor d’herbes bones (1978), Torna, torna Serrallonga (1980) i Com un anhel (1982)– i dos espectacles més –Les cançons de la Lluna al barret, presentat durant l’any 1985 per diferents pobles del principat, i El Comte Arnau, enregistrat però mai distribuït comercialment– són encara avui considerats com un dels grups de cançó més important a nivell qualitatiu dels Països Catalans.
En els darrers anys, des de diferents col·lectius, s’han fet diverses campanyes (de moment sense èxit en la seva reivindicació) per demanar la tornada del grup als escenaris. Des de la campanya de la gent de

L’ateneu.org, a les Esquirolades del grup Jordi Bertran i Pinyols. Així mateix, també han rebut homenatges des de diferents sectors socials.
Podeu trobar la informació completa del grup al lloc web:

http://esquirols.lateneu.org

I què és ESQUIROLS XXI ?
El primer que cal deixar clar és que nosaltres no som els Esquirols originals, sinó un grup de músics que estem planificant un
espectacle que es presentarà el 19 de juny de 2010 en una coneguda sala de Barcelona, amb la voluntat de fer sonar les cançons d’Esquirols tal com el grup les va deixar enregistrades i respectant-ne, tant com sigui possible, tots els detalls i arranjaments originals.
Som un grup de músics exclusivament units per fer una posada en escena de les cançons d’Esquirols, amb la voluntat de fer-les escoltar avui, en el segle XXI, tal com ells les van deixar enregistrades ja fa gairebé 25 anys.


El grup està format per:
Aleix Sala: violoncel

Anna González: llaüt i guitarra

Blat Aguiló: contrabaix
Gonçal Vallès: guitarres
Ivan Joanals: tenora, teclats i veus
Jaume Lara: veu i guitarres
Josep Lluís Cleries: veu
Josep Rubio: bateria i percussions
Lluïsa Molner: veu
Magda Pujol: veu i guitarres
Martí Lahoz: piano i teclats
Mònica Busquet: veu
Pau Benítez: acordió diatònic
Pau Torrades: mandolina, violí i veus
Pilar Jiménez: flauta dolça i travessera

Anirem actualitzant les dades del concert, en aquest mateix espai web.